zondag 17 mei 2020

Terug naar normaal

We zijn nu al een twee weken ver sinds de eerste versoepeling van de maatregelen. Dingen die we vroeger vanzelfsprekend vonden, zijn we nu zeer blij om dat we ze weer mogen doen. Ik denk dat iedereen wel nood had aan een versoepeling van de maatregelen. Terug wat meer vrijheid en keuze.

4 mei

Dit was de eerste dag die een versoepeling van de maatregelen toeliet. Op maandag 4 mei gingen de naai- en stoffenwinkels terug open. De maatregelen voor de kinderopvang werden versoepeld. Wat voor mij de beste aanpassing was, was dat je weer met twee vrienden buiten mocht afspreken in de plaats van één. Ik vond het wel jammer dat we nog steeds niet gewoon op een bankje mochten zitten, zelfs als ben je met het maximum aantal personen.

De mogelijkheid om te sporten en zich daarvoor te verplaatsen werden ook aangepast. Op maandag mocht men zich weer verplaatsen met de auto om te sporten. het crisiscentrum voegde hierbij wel toe dat men niet het volledige land moest doorkruisen.

10 mei

Ee week later werd op 10 en 11 mei opnieuw een versoepeling van de maatregelen toegelaten. De winkels mochten terug open, onder strike voorwaarden. Markten en sportwedstrijden bleven voorlopig nog verboden. Ik vond het wat vreemd dat sommige winkels al terug open mochten. Het virus zit nog zit nog volop in ons land en toch gaan de winkels al terug open. Ik snap dat sommige winkels wel terug open konden? maar je ziet nu al dat iedereen massaal terug gaat winkelen. Ze dragen dan wel een mondkapje of handschoenen, maar van afstand houden is nog weinig sprake. De enigste reden dat we de winkels en bedrijven terug openen is om de schade die de economie zal oplopen te beperken.

voor het welzijn van de bevolking is op 10 mei een versoepeling rond sociaal contact gebeurd. Sinds zondag mocht men weer 4 mensen toelaten in je bubbel. Dit moesten dan wel steeds 4 dezelfde mensen zijn. Het is nog niet ideaal, maar voor velen was dit al een grote opluchting. Je zag weer ander volk en je voelde je niet meer zo alleen. Natuurlijk waren veel mensen bang dat mensen hun gezond verstand niet zouden gebruiken en opnieuw veel volk zou uitnodigen. Volgens de cijfers, die we dagelijks ontvangen van vrtnieuws? zitten we nog steeds met een daling. Dat is positief en hopelijk blijft dit ook zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten