donderdag 28 mei 2020

Cijfers blijven dalen

Ondanks de versoepeling van de maatregelen blijft de curve een dalende trend aanhouden. Ik hield mijn hart vast de eerste dag dat we weer mensen mochten uitnodigen. Ieder gezin mocht zijn bubbel vergroten met 4 personen. Dat moesten dan wel steeds dézelfde mensen zijn. Hier werd er niet op gecontroleerd men ging uit van de mensen hun gezond verstand. Ik had verwacht dat de curve weer zou stijgen. Er zijn weinig gezinnen die zich volledig houden aan de maximumregel. Toch ziet mijn de cijfers dalen. Als we zo verder doen hebben we misschien nog een mooie zomer.

cijfergegevens

Sinds 6 april is de curve beginnen dalen. Er waren meer dan 300 opnames die dag. In totaal waren er iets meer dan 6000 in het ziekenhuis. Sindsdien is de curven blijven dalen. Op 27 mei hadden we nog maar 47 ziekenhuis opnames die dag en een totaal aantal van iets meer dan 1000. Dat is toch een opmerkelijke daling. Ondanks de versoepeling en het feit dat meer mensen terug gaan werken, dat er meer verkeer op de weg is, is er toch steeds een daling. 

Corona is zeker niet nog bestreden, maar door de cijfers laag onder een bepaald aantal te houden heeft men de mogelijkheid om die mensen te helpen. Wanneer de curve weer zou stijgen dan zijn er geen bedden genoeg om iedereen te helpen. Daardoor moet men keuzes maken wie er het meest nood aan heeft. De maximumcapaciteit die men heeft op intensieve zorg is 1846 bedden. Als de curve weer zou stijgen komt men in de problemen. Niet alleen coronapatiënten liggen op de intensieve zorg.

aantal overlijdens

Het stijgend verloop van het aantal overlijdens begint ook af te nemen. Het totaal aantal ligt al boven de 9000. Het aantal overlijdens per dag is ook veel verminderd. Men schommelt rond de 30 doden aan corona per dag.

bronnen

VRT. (2020, 3 mei). Coronacijfers dalen verder, “‘aannemers mogen bij particulieren ook weer binnenshuis werken’”. Geraadpleegd op 28 mei 2020, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/03/liveblog-3-mei-2020/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten